Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Bentley: Όλα… ηλεκτρικά από το 2030
[4Τροχοί]: Bentley: Όλα… ηλεκτρικά από το 2030

[4Τροχοί]: Bentley: Όλα… ηλεκτρικά από το 2030

Η Bentley επαναεπιβεβαίωσε τα σχέδια αλλά και το όραμα της για τα προσεχή χρόνια ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι η γκάμα της από το 2030 και μετά θα απαρτίζεται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα.

Bentley: Όλα… ηλεκτρικά από το 2030 | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Ακολουθώντας το γνωστό αναπτυξιακό της πλάνο με την ονομασία Beyond100, η Bentley ανακοίνωσε σήμερα με πάσα επισημότητα ότι σκοπεύει να στείλει «πυρ το εξώτερο» τους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέσα στα προσεχή 10 χρόνια με στόχο το 2030 όλη η γκάμα της να απαρτίζεται από ηλεκτρικές προτάσεις.

Επιταχύνοντας τα στάδια εξηλεκτρισμού της, η βρετανική εταιρεία, που ως γνωστόν αποτελεί μέλος του VW Group, αναμένεται συγχρόνως να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μονάδας κατασκευής οχημάτων που διατηρεί στο Crewe κατά 75% σε πέντε χρόνια από σήμερα, σε σχέση με τα επίπεδα του 2010.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δεσμεύσεών της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έως το 2023 κάθε μοντέλο της γκάμας της θα διαθέτει τουλάχιστον μια υβριδική παραλλαγή, ενώ το 2025 το ντεμπούτο του θα πραγματοποιήσει το πρώτο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της. Από το 2026 και μετά, η Bentley θα διαθέτει στις τάξεις της μόνο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, με τα τελευταία, τέσσερα χρόνια μετά, να παραδίδουν οριστικά τη σκυτάλη στα πρώτα.

Μια πρώτη γεύση των επερχόμενων τεχνολογικών εξελίξεων στη γκάμα της βρετανικής εταιρείας πήραμε πριν ένα περίπου χρόνο με τη παρουσίαση του πρωτοτύπου EXP 100 GT , το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας ταυτόχρονα με την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Bentley.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!