Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Αύριο τα αποκαλυπτήρια της επένδυσης της VW στην Αστυπάλαια
[4Τροχοί]: Αύριο τα αποκαλυπτήρια της επένδυσης της VW στην Αστυπάλαια

[4Τροχοί]: Αύριο τα αποκαλυπτήρια της επένδυσης της VW στην Αστυπάλαια

Τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε πράσινο νησί με επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να παρουσιάσουν αύριο σε ειδική εκδήλωση ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της VW.

Αύριο τα αποκαλυπτήρια της επένδυσης της VW στην Αστυπάλαια | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Συγκεκριμένα η VW θα αξιοποιήσει το ελληνικό νησί προκειμένου να δημιουργήσει ένα πεδίο δοκιμών για αυτόνομη οδήγηση σε ηλεκτρικά οχήματα ενώ η επένδυση θα συνοδευτεί με σχέδια εγκατάστασης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αποθήκευσης ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία επενδύει στην αυτόνομη οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και των φορτηγών και των λεωφορείων μέσω της εταιρείας ΜΑΝ.

Οι επαφές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την ελληνική κυβέρνηση είχαν αποκαλυφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο και όπως είχε γίνει γνωστό είχαν ως αντικείμενο τη δημιουργία υποδομής τηλεματικής με τεχνολογία αιχμής προκειμένου να δημιουργηθεί ένα έξυπνο νησί που θα μπορεί να υποστηρίξει δοκιμές αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, δηλαδή αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης το συντονισμό για την υλοποίηση της επένδυσης της γερμανικής εταιρείας έχει αναλάβει ο αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία υφυπουργός εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης. Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπείες της γερμανικής εταιρείας είχαν επισκεφθεί και τη Θάσο, ωστόσο τελικώς επελέγη η Αστυπάλαια για το εγχείρημα.

H VW είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται γνωστές φίρμες αυτοκινήτων όπως η Porsche, η Audi, η Bentley, η Bugatti, η Lamborghini και η Ducati, η Seat, η Scania και η Man.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!