Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Απλοποιείται η διαδικασία δωρεάς επιβατικών οχημάτων προς φορείς του Δημοσίου
[4Τροχοί]: Απλοποιείται η διαδικασία δωρεάς επιβατικών οχημάτων προς φορείς του Δημοσίου

[4Τροχοί]: Απλοποιείται η διαδικασία δωρεάς επιβατικών οχημάτων προς φορείς του Δημοσίου

Απλοποιείται και επισπεύδεται η διαδικασία δωρεών οχημάτων σε φορείς του Δημοσίου από μη κερδοσκοπικούς φορείς και οργανισμούς, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Απλοποιείται η διαδικασία δωρεάς επιβατικών οχημάτων προς φορείς του Δημοσίου | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις δωρεάς επιβατικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων και μοτοσικλετών προς φορείς του Δημοσίου, ο δωρητής θα αποκτά την κυριότητα επί του οχήματος, χωρίς να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομά του και η οποία θα μεταβιβάζεται απευθείας στο όνομα του δωρεοδόχου φορέα. Προς τον σκοπό αυτό, θα προσκομίζονται από τον δωρεοδόχο στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών τα ακόλουθα τρία δικαιολογητικά: η πράξη αποδοχής της δωρεάς, η πράξη παραλαβής από τον δωρεοδόχο και τα σχετικά τιμολόγια ή συναφή αποδεικτικά της εκάστοτε προηγηθείσας πράξης (πώληση κλπ). Για παράδειγμα, αν ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα (δωρητής) επιθυμεί να αγοράσει ένα όχημα και να το δωρίσει σε έναν Δήμο (δωρεοδόχος), τότε ο Δήμος αρκεί να προσκομίσει στην Υπηρεσία Μεταφορών τα τρία παραπάνω δικαιολογητικά για να γίνει η μεταβίβασή του οχήματος, χωρίς να έχει προηγηθεί η μεταβίβαση στον δωρητή.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στη διαδικασία των δωρεών, σε συνέχεια άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών όπως η ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Δωρεών (e-Δωρεές).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!