Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Αναδρομή στις επτά πρώτες γενιές του VW Golf GTI
[4Τροχοί]: Αναδρομή στις επτά πρώτες γενιές του VW Golf GTI

[4Τροχοί]: Αναδρομή στις επτά πρώτες γενιές του VW Golf GTI

Η έκδοση GTI έχει γράψει το δικό της κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης, αντίστοιχο με αυτό του απλού Golf, που δημιούργησε μία ολόκληρη κατηγορία.

Αναδρομή στις επτά πρώτες γενιές του VW Golf GTI | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Η όγδοη γενιά του VW Golf GTI οφείλει μεγάλο ποσοστό της λάμψης της σε ένα εξίσου ένδοξο παρελθόν. Με περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1976 μέχρι και σήμερα, το VW Golf GTI έχει γράψει τη δική του ιστορία στη σύγχρονη αυτοκίνηση στην κατηγορία των hot hatches – και για το λόγο αυτό επιχειρούμε μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, λίγο πριν την έλευση στην αγορά της 8ης κατά σειρά γενιάς του στα τέλη Οκτωβρίου.

Golf GTI Mk1 – 1976

Σχεδόν ταυτόχρονα με την παρουσίαση του Golf πρώτης γενιάς, το 1974, κάποιοι εργαζόμενοι της Volkswagen στο Wolfsburg, συμπεριλαμβανομένου του Anton Konrad, τότε επικεφαλής Τύπου της μάρκας, συνέταξαν ένα μυστικό σχέδιο για την ανάπτυξη μιας σπορ έκδοσης του Golf. Δεν υπήρχε επίσημη εντολή για την ανάπτυξη ενός “Sport Golf”, αλλά ο Hermann Hablitzel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνολογία, εξασφάλισε ότι το έργο πήρε αρχική έγκριση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!