Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: 6ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας–Σουηδίας – βιώσιμες δημόσιες μεταφορές
[4Τροχοί]: 6ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας–Σουηδίας –  βιώσιμες δημόσιες μεταφορές

[4Τροχοί]: 6ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας–Σουηδίας – βιώσιμες δημόσιες μεταφορές

Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων από τομείς οικονομικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το πρώτο από τα τρία μέρη του 6ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας «η μετάβαση της Ελλάδας προς ένα βιώσιμο μέλλον» με θέμα τις βιώσιμες δημόσιες μεταφορές.

6ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας–Σουηδίας – βιώσιμες δημόσιες μεταφορές | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων από τομείς οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και χώρες που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια μετάβασης σε ένα μοντέλο πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, όπως η Σουηδία, και με βασικό ομιλητή τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακά το πρώτο από τα τρία μέρη του 6ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας «Η Μετάβαση της Ελλάδας προς ένα Βιώσιμο Μέλλον» με θέμα τις Βιώσιμες Δημόσιες Μεταφορές, που διοργανώνει το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει βιώσιμες δημόσιες μεταφορές και ποιες είναι οι δομικές, τεχνικές και τεχνολογικές αλλαγές που απαιτούνται; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποιες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κανείς στην πορεία της μετάβασης σε πιο καθαρά καύσιμα και τεχνολογίες, όπως η ηλεκτροκίνηση; Τι τεχνολογικές λύσεις έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας;

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό άξονα για την μετάβαση της Ελλάδας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, τόνισε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κα. Ράνια Πατσιοπούλου, υπογραμμίζοντας πως «η υγιής οικονομική ανάπτυξη θα προκύψει από την ενσωμάτωση βιώσιμων επιχειρηματικών στρατηγικών για όλες τις επιχειρήσεις και κυβερνήσεις».

«Αν δούμε τον τομέα των δημόσιων μεταφορών, διαπιστώνουμε ότι όλοι αντιμετωπίζουμε μια κοινή πρόκληση: ο τομέας των δημόσιων συγκοινωνιών μας εξακολουθεί να εξαρτάται υπερβολικά από τα ορυκτά καύσιμα. Και καθώς ο πληθυσμός στις πόλεις αυξάνεται, τα εργαλεία πολιτικής και η συμπεριφορά μας πρέπει να αλλάξουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!