Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: 60 χρόνια Renault 4L και αναβίωση… αλά ηλεκτρικά
[4Τροχοί]: 60 χρόνια Renault 4L και αναβίωση… αλά ηλεκτρικά

[4Τροχοί]: 60 χρόνια Renault 4L και αναβίωση… αλά ηλεκτρικά

Με αφορμή την φετινή επέτειο του εμβληματικού Renault 4L, το γαλλικό εργοστάσιο αναμένεται να αναβιώσει το θρυλικό μοντέλο του παρουσιάζοντας προς τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε τη σύγχρονη αλλά πλήρως ηλεκτρική, για την περίσταση, εκδοχή του.

60 χρόνια Renault 4L και αναβίωση… αλά ηλεκτρικά | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Το Renault 4L είναι βέβαιο πλέον ότι θα ακολουθήσει τη… μοίρα του Renault 5, το οποίο θα πάρει ξανά σάρκα και οστά υπό τη μορφή ενός σύγχρονου ηλεκτρικού σούπερ μίνι μοντέλου – κάτι που επιβεβαιώθηκε με πάσα επισημότητα μετά και την πρόσφατη παρουσίαση του σχετικού πρωτοτύπου από τον Luca de Meo, τον νέο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, η Renault σκοπεύει να αναβιώσει τον μύθο του εμβληματικού 4L παρουσιάζοντας στα τέλη της χρονιάς – ενδεχομένως τον προσεχή Νοέμβριο – μια σύγχρονη εκδοχή του, που θα κινείται αποκλειστικά με την αρωγή μπαταριών και ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής του σύγχρονου Renault 5 αναμένεται να μπει στην αγορά το 2023, ενώ το επίσης ηλεκτρικό Renault 4L δύο χρόνια αργότερα. Θα βασίζεται δε, όπως και το πρώτο, στο νέο δάπεδο CMF-B του Groupe Renault αξιοποιώντας πολλά από τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα του αρχέτυπου μοντέλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!