Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ζέεχοφερ: «Πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα»
[Ζούγκλα]: Ζέεχοφερ: «Πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα»

[Ζούγκλα]: Ζέεχοφερ: «Πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα»

Συνέχιση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα προαναγγέλλει ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ. Παράλληλα δείχνει κατανόηση για την επιφυλακτική στάση των Ανατολικοευρωπαίων στο προσφυγικό και προτείνει “διάλογο”.
Σε συνέντευξή του προς την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt» και απαντώντας στο ερώτημα, εάν θα έπρεπε να ανασταλεί το Σένγκεν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω των προσφυγικών ροών, ο Ζέεχοφερ επισημαίνει: “Οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα θα πρέπει να συνεχιστούν, όσο η ΕΕ δεν μπορεί να προστατεύσει και να ελέγξει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πώς θα τα καταφέρει στο ορατό μέλλον”.
Αναφερόμενος στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες, όπως έχει ζητήσει η ΕΕ, αλλά και προσωπικά η καγκελάριος της Γερμανίας, ο νέος υπουργός Εσωτερικών και πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας δηλώνει ότι “έχει εισχωρήσει ένας τόνος διδαχής απέναντι στους Ανατολικοευρωπαίους, όχι από την καγκελάριο, αλλά από άλλους- και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- ο οποίος είναι αντιπαραγωγικός, γιατί κάθε χώρα έχει την υπερηφάνια της”. Ο Χορστ Ζέεχοφερ αντιπροτείνει να γίνει “διάλογος” με τους Ανατολικοευρωπαίους και θεωρεί ότι σε αυτήν την περίπτωση “ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των χωρών θα αποδεχθεί τον διαμοιρασμό των προσφύγων. Ένα άλλο κομμάτι θα συνεισφέρει με άλλον τρόπο, για παράδειγμα διεθέτοντας περισσότερο προσωπικό ή χρήματα για την κοινή ασφάλεια των συνόρων”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!