Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Yamaha Niken: Λίγες ώρες μαζί του
[Ζούγκλα]: Yamaha Niken: Λίγες ώρες μαζί του

[Ζούγκλα]: Yamaha Niken: Λίγες ώρες μαζί του

Κείμενο και φωτογραφίες του Νίκου Βιτσιλάκη
Μία τρίτροχη μοτοσυκλέτα είναι πλέον μία πραγματικότητα που μπορούμε να εμπιστευθούμε για να κάνουμε την υπερβολή χωρίς δυσάρεστες συνέπειες..
Στο Tokyo Motor Show του 2015 η Yamaha παρουσίασε το πρωτότυπο MWT-9, μια τρίτροχη μοτοσυκλέτα που έκλεινε το μάτι στο μέλλον. Και όταν το αντικρύσαμε πέρυσι στο ίδιο σαλόνι σε μορφή concept, ξέραμε ότι ήταν θέμα χρόνου να το δούμε και σαν μοντέλο παραγωγής. Όχι τόσο γρήγορα βέβαια, αλλά η Yamaha είχε διαφορετικές σκέψεις. Νάτο λοιπόν το διαβόητο Niken (προφέρεται Νάϊκεν), με τη διαστημική εμφάνιση και τα γήινα χαρακτηριστικά να ακροβατεί ανάμεσα στην τεχνολογία και τη χρηστικότητα. Ένα ολότελα νέο concept που αλλάζει τους κανόνες σε τομείς όπου οι δύο τροχοί υστερούν. Παράλληλα δε -και άκρως σημαντικό- χωρίς να περιορίζει τις ορέξεις ενός πραγματικού μοτοσυκλετιστή. Η λέξη Niken είναι φυσικά Ιαπωνικής προέλευσης και σημαίνει “δύο σπαθιά”. Έχει ρίζες στα βάθη του 17ου αιώνα, όταν και επινοήθηκε για πρώτη φορά η ξιφομαχία με τους μονομάχους να κρατάνε από δύο σπαθιά (ή μήπως σπάθες) έκαστος. Τα διπλά πιρούνια στο μπροστινό σύστημα είναι προφανώς και ο λόγος για την όλη ονομασία του project.
Η Yamaha το λέει LMS..
..από τα αρχικά των λέξεων Leaning Multiwheel System, που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει σύστημα πλαγιάσματος πολλαπλών τροχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!