Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Ν. Ξυδάκης: Πρέπει να επιμείνουμε στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης
[Ζούγκλα]: Ν. Ξυδάκης: Πρέπει να επιμείνουμε στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης

[Ζούγκλα]: Ν. Ξυδάκης: Πρέπει να επιμείνουμε στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης

Την ανάγκη μιας ισχυρής Ευρώπης απέναντι στις πιέσεις για κατακερματισμό της υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην ημερίδα του γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε. με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα».
«Πρέπει να επιμείνουμε στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης, ζώνης ειρήνης και σταθερότητας, εναντίον στις πιέσεις για κατακερματισμό πίσω από τον μανδύα της αυξημένης αρμοδιότητας των κρατών-μελών. Πρέπει να επανεφεύρουμε την Ευρώπη, να την κάνουμε ελκυστική και πειστική για τους πολίτες, και να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και πίστη και στους θεσμούς και στα πρόσωπα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.
Σημείωσε, ωστόσο, πως τα πρόσωπα, οι αξιωματούχοι είτε των εθνών κρατών είτε των Βρυξελλών, πρέπει να ελέγχονται και να λογοδοτούν ότι υπηρετούν τον κοινό σκοπό, το κοινό καλό και όχι κρυφές ατζέντες και κρυφά συμφέροντα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κατά την ομιλία του με τίτλο «Η Ελλάδα και η Ευρώπη σε κρίση: αντιμετωπίζοντας τις ακραίες φωνές», σκιαγράφησε το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, καταθέτοντας την εμπειρία του από τα δεκάδες ταξίδια σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το προσφυγικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!