Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ξενοδόχοι Δράμας: Πτώση 40% στις διανυκτερεύσεις
[Ζούγκλα]: Ξενοδόχοι Δράμας: Πτώση 40% στις διανυκτερεύσεις

[Ζούγκλα]: Ξενοδόχοι Δράμας: Πτώση 40% στις διανυκτερεύσεις

Πτώση 40%, σε σχέση με πέρυσι, κατεγράφη τη φετινή χειμερινή σεζόν στις διανυκτερεύσεις στα καταλύματα του νομού Δράμας, εξαιτίας της περιορισμένης λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας.
Όπως επεσήμανε, η καλύτερη τουριστική περίοδος για την περιοχή παραδοσιακά ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου και εκτείνεται ως τα τέλη Μαρτίου. Μέχρι σήμερα φέτος ωστόσο, «τα στοιχεία έδειξαν αξιοσημείωτη πτώση, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών, που καταδίκασαν τουριστικά τον τόπο» πρόσθεσε. «Την ίδια ώρα», υπογράμμισε, «παρατηρείται μεγάλη μείωση της τουριστικής κίνησης για το τριήμερο της Αποκριάς, καθώς προς το παρόν το χιονοδρομικό κέντρο παραμένει κλειστό».
«Το Φαλακρό φέτος λειτούργησε αποσπασματικά. Ακόμη και στις γιορτές ήταν ανοιχτό μόνο τριήμερα. Εμείς, ως ξενοδόχοι, δεν είχαμε σαφές πλάνο για να προωθήσουμε το προϊόν και να δημιουργήσουμε τουριστικά πακέτα» επεσήμανε. «Αντιθέτως, πέρυσι, λειτούργησε άψογα και έδωσε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, την οποία φέτος αφήσαμε να χαθεί ανεκμετάλλευτη» πρόσθεσε ο κ. Καλλίας.
Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού φέτος λειτούργησε από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (ΑΜ-Θ) να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!