Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος
[Ζούγκλα]: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

[Ζούγκλα]: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Της Άντζελας Πεΐτση
Στη Θεσσαλονίκη επικεντρώνεται το αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον, με τους αιρετούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες όλης της χώρας να συμμετέχουν στις τριήμερες εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που διεξάγεται στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Καίρια ζητήματα όπως τα οικονομικά των δήμων, το προσφυγικό και θεσμικά θέματα που αφορούν στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται το Σάββατο.
Ταυτόχρονα, οι δήμαρχοι έχουν τονίσει πως μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει δείξει δείγματα συνεργασίας με τους τοπικούς άρχοντες. Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο των εργασιών της ΚΕΔΕ, οι δήμαρχοι προσέρχονται να καταθέσουν τη διάθεση συνεργασίας τους με την κεντρική εξουσία. Αν όμως δεν υπάρξει έμπρακτη ανταπόκριση από την κυβέρνηση, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ακόμα και με τη μορφή δημοψηφισμάτων.
Στις εργασίες της πρώτης ημέρας, παραβρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Δήμος Αθηναίων
«Τα πάγια αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης -τα οποία έχουν ένα θεσμικό χαρακτήρα και αποτελούν μία επιτακτική συνταγματική ανάγκη- είναι να προχωρήσουμε στην πλήρη κατοχύρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αποφασίσουμε τα του οίκου μας και κυρίως να έχουμε την αρμοδιότητα της φορολογίας ακινήτων» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!