Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 19 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Ξανθός: Η συζήτηση για την κατάρρευση του συστήματος υγείας έχει τελειώσει
[Ζούγκλα]: Ξανθός: Η συζήτηση για την κατάρρευση του συστήματος υγείας έχει τελειώσει

[Ζούγκλα]: Ξανθός: Η συζήτηση για την κατάρρευση του συστήματος υγείας έχει τελειώσει

Την εκτίμηση ότι «η ανάπτυξη δεν μπορεί να αφορά μόνο οικονομικούς δείκτες, οφείλει να εμπεριέχει και ορισμένους κρίσιμους δείκτες κοινωνικής συνοχής και ευημερίας, όπως είναι το να έχεις ένα αξιοπρεπές και αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Στην ομιλία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που διεξάγεται από χθες στην Κομοτηνή, ο κ. Ξανθός παρουσίασε τις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση την τελευταία διετία, υπογραμμίζοντας ότι «η συζήτηση για την κατάρρευση του συστήματος υγείας έχει τελειώσει. Το σύστημα υγείας είναι όρθιο, λειτουργικό, επουλώνει τις πληγές του, αντιμετωπίζει προβλήματα, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του, διευκολύνει την πρόσβαση των ανθρώπων και ανταποκρίνεται με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό στις πολύ μεγάλες και συσσωρευμένες ανάγκες των ανθρώπων».
Παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλημάτων και ελλειμμάτων, αλλά διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε έλλειμμα πολιτικής βούλησης, ούτε έλλειμμα σχεδιασμού, ούτε έλλειμμα δρομολόγησης των απαραίτητων λύσεων».
Αναφορικά με τις βασικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, «με τη στήριξη κατ’ αρχήν του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας», δεδομένου ότι αυτοί είναι που «επωμίζονται την καθημερινή δοκιμασία του συστήματος υγείας», αυτές είναι:
– Η αντιμετώπιση του θέματος του αποκλεισμού των ανασφάλιστων πολιτών από τις υπηρεσίες υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!