Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Βρετανία: Ο πρώην διευθυντής της Oxfam στην Αϊτή παραδέχτηκε ότι πλήρωσε ιερόδουλες
[Ζούγκλα]: Βρετανία: Ο πρώην διευθυντής της Oxfam στην Αϊτή παραδέχτηκε ότι πλήρωσε ιερόδουλες

[Ζούγκλα]: Βρετανία: Ο πρώην διευθυντής της Oxfam στην Αϊτή παραδέχτηκε ότι πλήρωσε ιερόδουλες

Ο πρώην διευθυντής της Oxfam στην Αϊτή, στο επίκεντρο ενός παγκοσμίου σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης, παραδέχτηκε ότι πλήρωσε εκδιδόμενες γυναίκες σε εγκαταστάσεις που χρηματοδοτούσε η Oxfam, σύμφωνα με αναφορά που συντάχθηκε το 2011 από τη MKO στο τέλος μιας εσωτερικής έρευνας και δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Μαζί με δύο ακόμη υπεύθυνους της μη κυβερνητικής οργάνωσης, ο 68χρονος Βέλγος Ρόλαντ φαν Χάουβερμεϊρον είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί μετά τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι τρεις άνδρες είχαν αγοράσει τις υπηρεσίες νεαρών εκδιδόμενων γυναικών κατά τη διάρκεια της αποστολής τους στην Αϊτή, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010.
Ο Ρόλαντ φαν Χάουβερμεϊρον υπερασπίστηκε τον εαυτό του την περασμένη εβδομάδα δηλώνοντας ότι δεν είχε οργανώσει όργια με νεαρές εκδιδόμενες και ότι ουδέποτε «μπήκε σε πορνείο» στην Αϊτή. Σε μια επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από βελγικά μέσα ενημέρωσης, είχε παραδεχτεί μόνο ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με μια «ώριμη και αξιότιμη γυναίκα» και ισχυρίστηκε ότι δεν της είχε δώσει χρήματα.
Σύμφωνα με την εσωτερική έκθεση του 2011, που η Oxfam έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα σε μια εκδοχή εν μέρει λογοκριμένη, ο βέλγος υπεύθυνος είχε παραδεχτεί ότι είχε σχέσεις με εκδιδόμενες γυναίκες στο σπίτι του στην Αιτή, το οποίο πλήρωνε η οργάνωση.
Η Oxfam είχε επιλέξει τότε να προτείνει στον υπεύθυνό της στην Αιτή μια «αξιοπρεπή αποχώρηση με τον όρο να συνεργαστεί πλήρως στη διενέργεια της υπόλοιπης έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!