Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Βούτσης: «Ανάγκη για βιώσιμο σύστημα με δίκαιο επιμερισμό ευθυνών για το μεταναστευτικό»
[Ζούγκλα]: Βούτσης: «Ανάγκη για βιώσιμο σύστημα με δίκαιο επιμερισμό ευθυνών για το μεταναστευτικό»

[Ζούγκλα]: Βούτσης: «Ανάγκη για βιώσιμο σύστημα με δίκαιο επιμερισμό ευθυνών για το μεταναστευτικό»

Στην ανάγκη βιώσιμου συστήματος, με δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών και τήρηση της βασικής αρχής αλληλεγγύης κατά τη διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος της μετανάστευσης, αναφέρεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν όψει της συνόδου για το Προσφυγικό.
Ειδικότερα, σε επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, και της εισηγήτριάς του για τη μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου, Cecilia Wikström, απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εν όψει και της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί σήμερα και αύριο το Προσφυγικό.
Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε εξόχως σημαντική τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της θεσμοθέτησης ενός μόνιμου, αυτόματου και υποχρεωτικού μηχανισμού ανακατανομής, καθώς και υπέρ της ελάφρυνσης του κράτους πρώτης εισόδου. Περαιτέρω, εξέφρασε τη στήριξή του «στην ευόδωση των προσπαθειών που γίνονται για την επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας επί ενός τόσο σημαντικού ζητήματος» επισημαίνοντας ότι «η μεταναστευτική κρίση έχει οδηγήσει σε μια αναμφιβόλως εξαιρετικά δύσκολη θέση τα κράτη μέλη της ΕΕ και κατά συνέπεια και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., καθιστώντας πλέον αδήριτη ανάγκη την αναθεώρηση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου».
«Όπως γνωρίζετε», αναφέρει ο κ. Βούτσης, «η χώρα μου βρίσκεται μεταξύ των πρώτων τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων ασύλου στην Ε.Ε..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!