Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Βουλή: Υπερψηφίστηκε νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας σχετικής με παραβάσεις του ανταγωνισμού
[Ζούγκλα]: Βουλή: Υπερψηφίστηκε νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας σχετικής με παραβάσεις του ανταγωνισμού

[Ζούγκλα]: Βουλή: Υπερψηφίστηκε νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας σχετικής με παραβάσεις του ανταγωνισμού

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την oλομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία, της κοινοτικής οδηγίας που αφορά τους κανόνες που διέπουν τις αγωγές αποζημίωσης για παραβάσεις του ανταγωνισμού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, έκανε λόγο για σχέδιο που έχει η κυβέρνηση με θετική κατεύθυνση και πρόνοια για τους κινδύνους, ώστε η χώρα να βγει από τα μνημόνια, υπεραμύνθηκε της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και υποστήριξε ότι μια συμφωνία για προληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει περαιτέρω δεσμεύσεις.
Τόνισε ωστόσο, πως «η έξοδος από μια χρεωκοπία δεν είναι το γύρισμα ενός διακόπτη».
«Η έξοδος από τα μνημόνια είναι ένα βήμα, όχι ότι τελειώσαμε. Θα πρέπει να συγκροτηθούμε και να δούμε πώς θα λύσουμε τα έντονα προβλήματα. Η χώρα, μετά από οδυνηρή εμπειρία, έχει φτάσει σε μία τελική λεπτή φάση από τα μνημόνια και απαιτεί προσοχή», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.
Ο υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης μίλησε για δύο δρόμους που έχει η χώρα να επιλέξει για να βγει από τα μνημόνια. Ο πρώτος όπως είπε, «είναι να συζητήσουμε ένα νέο σύμφωνο το οποίο πρέπει να πάει προς έγκριση στα κοινοβούλια για πιστοληπτική γραμμή, και είναι μια μορφή μνημονίου που θα έχει υποχρεώσεις και άρα δεν θα μας δώσει τη δυνατότητα να πούμε ότι τελειώσαμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!