Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Βόμβα αμιάντου στην Πάτρα
[Ζούγκλα]: Βόμβα αμιάντου στην Πάτρα

[Ζούγκλα]: Βόμβα αμιάντου στην Πάτρα

Χρήστος Μαζάνης

Μεγάλη ανησυχία στην ιατρική και όχι μόνο κοινότητα της Πάτρας, έχει προκαλέσει η κατάρρευση της οροφής στα παλαιά κρατητήρια του λιμανιού αφού το συγκεκριμένο οικοδόμημα περιείχε αμίαντο.
Μετά την κατάρρευση του παλιού κτηρίου στην Πάτρα που οδήγησε στο θάνατο έναν νεαρό πρόσφυγα , όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ένα μεγάλο λευκό σύννεφο σκόνης κάλυψε την γύρω περιοχή.
Το κτήριο εμπεριείχε αμίαντο, ένα υλικό άκρως επικίνδυνο για την υγεία. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, τα προϊόντα αμιάντου είναι επικίνδυνα όταν υπόκεινται σε ρωγμές ή σπάζουν, διότι τότε απελευθερώνουν μόρια επικίνδυνης σκόνης στον αέρα.
Τα μόρια σκόνης του αμίαντου είναι επιμήκη και όταν εισπνέονται «σχίζουν» τους ιστούς των πνευμόνων όπου εγκαθίστανται και μπορεί να παραμείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της μεγάλης τους ανθεκτικότητας, χωρίς να μπορούν να απομακρυνθούν.
Πολλοί πολίτες λοιπόν που έσπευσαν στο σημείο να δουν τι συμβαίνει έχουν ήδη εκτεθεί στον αμίαντο.
Σε ανακοίνωση του ο καρδιολόγος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης αναφέρει σχετικά με την κατάρρευση του κτιρίου στο λιμάνι της Πάτρας:
«Είναι γνωστό σε όλους ότι ο αμίαντος προκαλεί αμιάντωση, καρκίνο του πνεύμονα,του λάρυγγα,του στομάχου και του εντέρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!