Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Δ. Βίτσας: «Στη Ρώμη και τη Νάπολη προωθήσαμε τις ελληνικές θέσεις»
[Ζούγκλα]: Δ. Βίτσας: «Στη Ρώμη και τη Νάπολη προωθήσαμε τις ελληνικές θέσεις»

[Ζούγκλα]: Δ. Βίτσας: «Στη Ρώμη και τη Νάπολη προωθήσαμε τις ελληνικές θέσεις»

Tη Ρώμη και τη Νάπολη επισκέφθηκε το τελευταίο διήμερο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM) και να επισκεφθεί το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στη μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του SEDM, ο κ. Βίτσας, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε: «Συμμετείχαμε στην ετήσια σύσκεψη της SEDM, μία οργάνωση, στην οποία παίρνουν μέρος χώρες-μέλη αλλά και μη μέλη του ΝΑΤΟ, κυρίως από τη βαλκανική χερσόνησο, όχι μόνο. Νομίζω ότι αυτή η σύσκεψη πήγε εξαιρετικά, κατέληξε σε ένα ομόφωνο ψήφισμα, ενώ πρέπει να αναφέρω ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία από τον Ιούλιο το 2017. Πρόκειται για ένα πολύ καλό φόρουμ συνεννόησης πάνω σε ζητήματα αμυντικής πολιτικής, των χωρών των Βαλκανίων και ευρύτερα. Σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα της Συρίας, η συζήτηση εστιάσθηκε στην ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να ηττηθεί, συγχρόνως, στο πεδίο αυτό αλλά και ευρύτερα, ο Isis».
Σε ερώτηση για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στο στρατηγείο της Ατλαντικής Συμμαχίας της Νάπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Στη Νάπολη συναντήθηκα με τον επιτελάρχη του στρατηγείου του ΝΑΤΟ, με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις, και ενημερώθηκα για τους ευρύτερους σχεδιασμούς της Ατλαντικής Συμμαχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!