Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Βίτσας: Αποσυμπίεση των νησιών και ταχύτερη λειτουργία υπηρεσιών ασύλου
[Ζούγκλα]: Βίτσας: Αποσυμπίεση των νησιών και ταχύτερη λειτουργία υπηρεσιών ασύλου

[Ζούγκλα]: Βίτσας: Αποσυμπίεση των νησιών και ταχύτερη λειτουργία υπηρεσιών ασύλου

«Ακολουθούμε μια πολιτική η οποία θα οδηγήσει σε αποσυμπίεση των νησιών, σε ταχύτερη λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου και προσφυγών και σε διαδικασίες ένταξης», τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news», λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό.
Η βασική λογική του, ανακοινώνει ο υπουργός, έχει να κάνει με το γεγονός ότι υποχρεώνεται το κράτος να λειτουργεί με τις δομές του, όχι με προχειρότητα, αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην απονομή ή όχι του ασύλου. Επίσης, επισημαίνει πως διευθετούνται μια σειρά από προβλήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία, την υγεία και το θέμα των ασυνόδευτων παιδιών. «Αν καταφέρουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία η πιο μακρινή χρονική περίοδος να είναι έξι μήνες, θα είναι το καλύτερο. Ως μέγιστο χρόνο, όμως, ιδιαίτερα για τα νησιά στοχεύουμε στις 90 ημέρες» σημειώνει.
Γι’ όσους έχουν πάρει άσυλο, επισημαίνει ότι έχει διαμορφωθεί και αιτηθεί από την Ε.Ε. πρόγραμμα στέγασης για περίπου 5.000 θέσεις, βάσει του οποίου οι συμμετέχοντας θα μαθαίνουν ελληνικά και θα καταγράφονται οι δεξιότητες τους ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Αναφορικά με την αποσυμπίεση των νησιών, ο κ. Βίτσας δηλώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να φιλοξενείται στα πέντε νησιά συνολικά ένας πληθυσμός ίσος με αυτόν που σηκώνουν τα κέντρα υποδοχής, δηλαδή 8.000-10.000 άτομα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ανανεώθηκαν όλες τις συμβάσεις των υπηρεσιών υποδοχής και ασύλου, ενώ έγινε και «νέα προκήρυξη για συμβασιούχους που θα τοποθετηθούν στα νησιά». Προσθέτει ότι επιπλέον ζητήθηκε από την Ε.Ε. και την Τουρκία η δυνατότητα μεταφοράς κάποιων στην ενδοχώρα ή και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες των οποίων θα εξεταστούν εκεί οι διαδικασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!