Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 7 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Το Βερολίνο αναζητά λύση στο θέμα του Ικονίου
[Ζούγκλα]: Το Βερολίνο αναζητά λύση στο θέμα του Ικονίου

[Ζούγκλα]: Το Βερολίνο αναζητά λύση στο θέμα του Ικονίου

Το Βερολίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί λύση με την Άγκυρα σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση του Ικονίου. Αυτό ήταν το στίγμα του κυβερνητικού μπρίφινγκ της Δευτέρας στο Βερολίνο.
Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ η τουρκική κυβέρνηση δεν απαγόρευσε την επίσκεψη των βουλευτών αλλά ζήτησε μια αναβολή. Τώρα καταβάλλονται προσπάθειες να οριστεί νέα ημερομηνία για την επίσκεψη.
Το νατοϊκό «χαρτί»
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Ζάιμπερτ απέφυγε να δώσει κάποια προθεσμία για την ικανοποίηση του γερμανικού αιτήματος από την Άγκυρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε όμως ότι για στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό αποφασίζει το γερμανικό κοινοβούλιο, εξ ου και το δικαίωμα των βουλευτών να επισκεφτούν τους Γερμανούς στρατιώτες όπου και αν βρίσκονται: «Το δικαίωμα αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.» Στην περίπτωση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ, η άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει σε εκπροσώπους της επιτροπής Άμυνας να επισκεφτούν τους Γερμανούς στρατιώτες ανάγκασε το Βερολίνο να πάρει την απόφαση να τους μεταφέρει στην Ιορδανίας. Σε αντίθεση όμως με το Ιντσιρλίκ που είναι μια τουρκική αεροπορική βάση το Ικόνιο είναι μια νατοϊκή βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!