Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η βασανιστική αφύπνιση της Αμερικής
[Ζούγκλα]: Η βασανιστική αφύπνιση της Αμερικής

[Ζούγκλα]: Η βασανιστική αφύπνιση της Αμερικής

QVO VADIS AMERICA θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του περιοδικού ΤΙΜΕ τυπωμένος πάνω σε αυτό το κατακόκκινο εξώφυλλο-ντροπή για το αμερικανικό σύστημα που έφτασε στο σημείο δια νόμου να χωρίζει τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό.
Αντ’ αυτού η συντακτική ομάδα του αμερικανικού περιοδικού προτίμησε το πιο σαρκαστικό «Καλωσορίσατε στην Αμερική». Μόνο που η ειρωνεία σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Ενδεχομένως να μην είναι και καθόλου αποτελεσματική όταν ένα τερατώδες κράτος όπως αυτό των ΗΠΑ φθάνει στο σημείο να νομιμοποιήσει τέτοιες βάρβαρες πρακτικές.
Μέχρι τώρα οι νέες γενιές μετά τον πόλεμο παρακολουθούσαν τέτοιες σκηνές μόνο σε ταινίες που επανέφεραν στην μνήμη τον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους στα ξεχειλισμένα βαγόνια από ανθρώπους που έστελναν οι Ναζί στα κρεματόρια.
Έπρεπε να το δουν με τα μάτια τους οι Αμερικανοί πολίτες έτσι ώστε να αντιδράσουν. Και οι αντιδράσεις ήρθαν από παντού. Από τις ελίτ των πανεπιστημίων, από το Χόλιγουντ ακόμη και από την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ Ιβάνκα. Μα πάνω απ’ όλα οι αντιδράσεις στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ήταν αυτές που ώθησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υπογράψει μόλις χτες ένα διάταγμα με το οποίο απαγορεύει στους συνοριοφύλακες να απομακρύνουν τα παιδιά από τους γονείς τους μόλις αυτοί συλλαμβάνονται πάνω στη συνοριακή γραμμή κατά μήκος του Ρίο Γκράντε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!