Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Βαριά φορολογία και στον καφέ!
[Ζούγκλα]: Βαριά φορολογία και στον καφέ!

[Ζούγκλα]: Βαριά φορολογία και στον καφέ!

Ο νέος φόρος στον καφέ όχι μόνο δεν θα αποδώσει αλλά θα «πονέσει» την κοινωνία!
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες ζουν σε συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat. Για αυτό ακριβώς το λόγο, τα ίδια στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες έχουν μειώσει ακόμα και τις δαπάνες για είδη διατροφής σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Σε αυτό το κοινωνικά εκρηκτικά περιβάλλον έρχεται και ο νέος ΕΦΚ για τον καφέ που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Η επιβολή φόρου του καφέπροβλέπει αύξηση από 2 έως 4 ευρώ στην τιμή του κιλού του προϊόντος και αναλόγως του είδους του.Δεδομένου ότι οι έμμεσοι φόροι και οι φόροι στην κατανάλωση δεν εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά επίτευξης, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι η αναστάτωση ειδικά στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα γίνεται για 40-45 εκατ. ευρώ επιπλέον φορολόγησης.Οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι οι βασικές ομάδες που θα πληγούν.
Και εδώ τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Με περισσότερο από 800 εκατ. ευρώ υπεραπόδοσης των εσόδων στο ενιάμηνο μήπως καθιστούν αυτόν τον φόρο και αχρείαστο και ρίσκο για την αγορά του καφέ;
Άλλωστε, η μείωση της κατανάλωσης του καφέ στο ράφι θα είναι πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!