Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Τζιμ Μάτις-ΕΕ: «Η κοινή άμυνα αποτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ και μόνον του ΝΑΤΟ»
[Ζούγκλα]: Τζιμ Μάτις-ΕΕ: «Η κοινή άμυνα αποτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ και μόνον του ΝΑΤΟ»

[Ζούγκλα]: Τζιμ Μάτις-ΕΕ: «Η κοινή άμυνα αποτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ και μόνον του ΝΑΤΟ»

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι παραδέχτηκαν ότι η κοινή άμυνα αποτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ και μόνον του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τραμπ, Τζιμ Μάτις, έπειτα από την υπουργική σύνοδο στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Υπάρχει μία σαφής συμφωνία που θα περιληφθεί στο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η κοινή άμυνα αποτελεί αποστολή του ΝΑΤΟ και μόνον του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έπειτα από τις συνομιλίες σχετικά με την ευρωπαϊκή αμυντική πρωτοβουλία.
«Πιστεύω ότι οι αμφιβολίες που έπρεπε να διαλυθούν χθες έχουν διαλυθεί κατά πολύ σημαντικό τρόπο», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Μαρία Ντολόρες ντε Κοσπεδάλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η αμερικανική αποστολή είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για την πρωτοβουλία για την Ευρώπη της Άμυνας πριν από τη σύνοδο των Βρυξελλών. Ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Αλβανία εξέφρασαν επίσης ανησυχίες, σύμφωνα με νατοϊκή διπλωματική πηγή.
«Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία δεν μπορεί να αποσπάσει δραστηριότητες και μέσα από το ΝΑΤΟ», είχε προειδοποιήσει η Κέιτι Γουιλμπάργκερ, αρμόδια διεθνούς ασφάλειας στο αμερικανικό Πεντάγωνο, πριν από την επίσκεψη του Τζιμ Μάτις στην έδρα του ΝΑΤΟ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε επίσης εκφράσει ανάλογες ανησυχίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!