Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Τζανακόπουλος: «Τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν»
[Ζούγκλα]: Τζανακόπουλος: «Τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν»

[Ζούγκλα]: Τζανακόπουλος: «Τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν»

Την απάντησή της στην Τουρκία διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου έδωσε η κυβέρνηση, όσον αφορά στις νέες προκλητικές αναφορές του τουρκικού ΥΠΕΞ περί «κυριαρχίας επί των Ιμίων».
«Η Τουρκία μπορεί να απειλεί και να παραλογίζεται όσο θέλει, τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν, τα σύνορα του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητα και κατοχυρώνονται με βάση τις διεθνείς συνθήκες» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό.
Σχετικά με το περιστατικό απομάκρυνσης της σημαίας από βραχονησίδα στο οποίο αναφέρθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν επιβεβαιώνεται, εφόσον δεν υπάρχει γνώση του ΓΕΝ, το οποίο, πιστέψτε με, έχει τα μέσα για να ελέγχει αυτές τις καταστάσεις».
«Το σύνολο του πολιτικού συστήματος συμφωνεί ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται πρωτοβουλιακά και από ιδιώτες, αλλά ασκείται με τον τρόπο που καθορίζει η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο» σχολίασε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην κίνηση των τριών νέων να υψώσουν την ελληνική σημαία.
«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημαία σε μια τέτοια περιοχή αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής, δεν είναι απλώς σηκώνω μια σημαία στο σπίτι μου. Με δεδομένη την κατάσταση που υπάρχει στο Αιγαίο για 30-40 χρόνια, καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες, γιατί η Τουρκία βρίσκεται σε μια φάση έντασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!