Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος
[Ζούγκλα]: Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

[Ζούγκλα]: Τσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος

Σε πλήρη σύμπλευση τουρκική κυβέρνηση και αντιπολίτευση όσον αφορά στις παράλογες «διεκδικήσεις» 18 ελληνικών νησιών και βραχονησίδων.
Με τη δήλωση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτη του Κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), την Τετάρτη, συμπλέει και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου .
«Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος» υποστηρίζει ο Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε άλλος Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Το ανησυχητικό με τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι ότι η θέση αυτή καταγράφεται γραπτώς σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή του κεμαλικού CHP.
Ειδικότερα, σε άρθρο του στη «Milliyet» με τίτλο «Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση», ο Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι τα «Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος». Σημειώνει ότι οι συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισιού περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις σχετικά με τα ζητήματα κυριαρχίας και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τη δημιουργία ενδεχόμενων de facto καταστάσεων από την Ελλάδα επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς.
Αναλυτικά αναφέρει:

«Τα βασικά διεθνή έγγραφα ως προς την κυριότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!