Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: To ΣτΕ “ανοίγει” τα hot spot των νησιών
[Ζούγκλα]: To ΣτΕ “ανοίγει” τα hot spot των νησιών

[Ζούγκλα]: To ΣτΕ “ανοίγει” τα hot spot των νησιών

«Όχι» στους περιορισμούς των μετακινήσεων των αιτούντων άσυλο προσφύγων, στα έξι νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακυρώνοντας ως αναιτιολόγητη την απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου με την οποία είχαν τεθεί από τον Μάρτιο του 2016 σε καθεστώς περιορισμού στα hot spots, έως ότου εξεταστεί η αίτησή τους.
Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκανε δεκτή. κατά πλειοψηφία, την προσφυγή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και ακύρωσε την με αριθμό 10464/31.5.2016 απόφαση της διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου για τον περιορισμό στις μετακινήσεις όσων προσφύγων είχαν φτάσει στη Λέσβο, την Κω, τη Λέρο, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Σάμο.
Η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ωστόσο δεν έχει αναδρομική ισχύ καθώς ισχύει μόνο για τους νέους πρόσφυγες που θα περάσουν στη χώρα μας και σε καμία περίπτωση δεν αφορά αυτούς που ήδη διαβιούν στα hot spot, αναμένοντας την τύχη της αίτησης ασύλου που έχουν υποβάλει. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα χρειαστεί μία νέα απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας Ασύλου, επαρκώς αιτιολογημένη αυτή τη φορά, για να επανέλθει το καθεστώς των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα. Όσοι πάντως πρόσφυγες υπέβαλαν αίτηση χορήγησης ασύλου χθες (παραμονή της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ, καλύπτονται από την ισχύ της και θα μπορούν να μετακινούνται εντός της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς μέχρι να εκδοθεί η διοικητική απόφαση για το άσυλο τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!