Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Τις πρώτες τους λέξεις στα ελληνικά μαθαίνουν πρόσφυγες στη Βέροια
[Ζούγκλα]: Τις πρώτες τους λέξεις στα ελληνικά μαθαίνουν πρόσφυγες στη Βέροια

[Ζούγκλα]: Τις πρώτες τους λέξεις στα ελληνικά μαθαίνουν πρόσφυγες στη Βέροια

«Καλημέρα», «γεια σου», «από πού είσαι», είναι μερικές από τις λέξεις που μαθαίνουν γυναίκες πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Αρματωλού Κόκκινου» στις Βαρβάρες Ημαθίας, οι οποίες παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών με πρωτοβουλία που πήραν καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Βέροιας.
Η πρωτοβουλία ανήκει σε καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Βέροιας, οι οποίοι σε συνεργασία με τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων, Ολυμπία Μπέτσα, διδάσκουν την ελληνική γλώσσα δύο φορές την εβδομάδα σε απογευματινές ώρες (από 17.00 έως 20.00), εντός του χώρου που λειτουργεί ως σχολείο στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας.
«Τα μαθήματα που ξεκίνησαν στο τέλος Ιανουαρίου γίνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας με τίτλο “Innovative Schools and Creative Approaches” (Καινοτόμα σχολεία και δημιουργικές προσεγγίσεις)» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, Ελισάβετ Κορδονίδου.
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 100 ώρες διδασκαλίας ελληνικών σε ενήλικες γυναίκες, στις οποίες θα κάνουν μάθημα 15 καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και αρχικά τα μαθήματα απευθύνονταν σε ενήλικες γυναίκες, ωστόσο στην πορεία, άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον έφηβες και έφηβοι, οι οποίοι έρχονταν στα μαθήματα με απίστευτη διάθεση» λέει η κ.Κορδονίδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!