Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Την πώληση του “Amoeba 2″ σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς
[Ζούγκλα]: Την πώληση του “Amoeba 2″ σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς

[Ζούγκλα]: Την πώληση του “Amoeba 2″ σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς

Την πώληση του “Amoeba 2″ σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς, δίνοντας συνέχεια στην πρώτη πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις που ολοκλήρωσε πρόσφατα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ο σχεδιασμός προβλέπει την διάθεση ενός ακόμη χαρτοφυλακίου “κόκκινων” δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα βγει στην αγορά προς τα τέλη του έτους.
Το project αναμένεται να “τρέξει” η ΕΥ και βρίσκεται ακόμη στο πρωταρχικό του στάδιο.
Το πρώτο χαρτοφυλάκιο Amoeba, με το οποίο η Πειραιώς εγκαινίασε τις πωλήσεις εξασφαλισμένων NPLs για όλο τον τραπεζικό κλάδο, ήταν ύψους 1,95 δισ. ευρώ και λογιστικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο αγοράστηκε από την Βain Capital Credit LP έναντι τιμήματος 432 εκατ. ευρώ.
Η συναλλαγή θα ενισχύσει τα κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς κατά 20 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE).
Επενδυτές, σύμβουλοι, δικηγορικές και ελεγκτικές εταιρείες, εκτιμητές ακινήτων αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, το “οικοσύστημα” που, μέσω του Amoeba, απέκτησε γνώση της εγχώριας αγοράς και εμπειρία που θα αξιοποιηθεί στις επόμενες συναλλαγές εξασφαλισμένων NPLs που θα ακολουθήσουν προσεχώς από όλες τις τράπεζες (μέχρι στιγμής, έχει δρομολογηθεί το χαρτοφυλάκιο Jupiter, ύψους 800 εκατ. ευρώ, από την Alpha Bank).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!