Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: Τιμητική εκδήλωση για την αποχώρηση του προέδρου του Μουσείου Φωτογραφίας Χρήστου Καλεμκερή
[Ζούγκλα]: Τιμητική εκδήλωση για την αποχώρηση του προέδρου του Μουσείου Φωτογραφίας Χρήστου Καλεμκερή

[Ζούγκλα]: Τιμητική εκδήλωση για την αποχώρηση του προέδρου του Μουσείου Φωτογραφίας Χρήστου Καλεμκερή

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσωπικής εργασίας, ο πρόεδρος του Μουσείου Φωτογραφίας του Δήμου Καλαμαριάς που φέρει και το όνομά του, Χρήστος Καλεμκερής αποσύρεται, παραδίδοντας το επίτευγμά του στην πολιτιστική ζωή του τόπου, πάντα υπό την υποστήριξη και αρωγή του Δήμου Καλαμαριάς, συνεχίζοντας το όραμα για τη διαφύλαξη και συνέχιση του έργου του.
Ο Δήμος Καλαμαριάς, θέλοντας να τιμήσει το έργο, την προσφορά και τις υπηρεσίες του, θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Καθήκοντα νέου προέδρου αναλαμβάνει ο γιός του Παύλος Καλεμκερής.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με την παρουσίαση της νέας πολύτιμης ιστορικά και συγγραφικά έκδοσης του Μουσείου με τίτλο «Μνημείων Μνήμες. Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά το 19ο αιώνα» της συγγραφέως, Μαρίας Φαρμάκη, διδάκτορος αρχαιολογίας.
Λίγα λόγια για τον Χρήστο Καλεμκερή:
Ο Χρήστος Καλεμκερής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930 από πρόσφυγες Μικρασιάτες γονείς και ήταν το νεότερο μέλος μιας οκταμελούς οικογένειας. ΄Εζησε τα δύσκολα χρόνια της κατοχής στην Καλαμαριά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!