Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Θεσσαλονίκη: Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την “Παγία”
[Ζούγκλα]: Θεσσαλονίκη: Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την “Παγία”

[Ζούγκλα]: Θεσσαλονίκη: Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την “Παγία”

Με την εξέταση του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ξεκίνησε και τελείωσε η πρώτη ημέρα της δίκης για το ταμείο της λεγόμενης “Παγίας Προκαταβολής” του κεντρικού δήμου, τη δεύτερη υπόθεση κακοδιαχείρισης -μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ- που βαραίνει τη διοίκηση του τέως δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Για “βαριά αμέλεια” των εμπλεκόμενων προσώπων στη διαχείριση της “Παγίας” μίλησε ο κ. Μπουτάρης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι “λείπουν 1.700 τιμολόγια”, συνδεόμενα με έκτακτες μικρο-δαπάνες που καλύφθηκαν από το συγκεκριμένο ταμείο. “Αμέλεια στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων δεν νοείται”, είπε ο ίδιος, κατά το δεύτερο κομμάτι της μαραθώνιας εξέτασής του, η οποία θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου, με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Επανέλαβε δε, ότι “ο δήμαρχος φέρει ευθύνη για όλα”, καθώς “είναι υποχρεωμένος να ενεργήσει διαδικασίες ελέγχου”.
Νωρίτερα, συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει να μην εξεταστεί ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επειδή δεν είχε καταθέσει κατά την προδικασία, αλλά κι επειδή παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη, ύστερα από διακοπή απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα κι έτσι η κατάθεση του κ. Μπουτάρη συνεχίστηκε κανονικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!