Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμικά γκράφιτι ζωγράφισαν στους τοίχους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Συκεών
[Ζούγκλα]: Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμικά γκράφιτι ζωγράφισαν στους τοίχους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Συκεών

[Ζούγκλα]: Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμικά γκράφιτι ζωγράφισαν στους τοίχους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Συκεών

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Συκεών με όπλα τους τα πινέλα, τα χρώματα και τη φαντασία τους εντυπωσίασαν με τις τοιχογραφίες τους με κεντρικό μήνυμα «MAKE ART, NOT WAR» («Κάντε Τέχνη, Όχι Πόλεμο»).
Αρωγός αυτής πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης του σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών στάθηκε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος ενισχύει με κάθε τρόπο την καλλιτεχνική παιδεία στα σχολεία. Έτσι, χορήγησε όλα τα υλικά στους μαθητές και τους εξόπλισε, ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν με χρώματα τις σκέψεις και τις αγωνίες τους, και να εκφραστούν δημιουργικά πάνω σε μεγάλα θέματα.
Τα παιδιά, με την καθοδήγηση φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης που ξεκίνησε από το 3ο Γυμνάσιο Συκεών, με τα «άρματα» τέχνης ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου τους τον κόσμο που θέλουν, όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη, η ασφάλεια και όχι ο πόλεμος.
Στη δεύτερη τοιχογραφία κυριαρχεί ένα παιδί που στέλνει μια μεγάλη καρδιά στην πολύχρωμη πόλη, όπου οι πολυκατοικίες, οι δρόμοι, τα αυτοκίνητα, και ό,τι άλλο συνθέτει το αστικό περιβάλλον, τίθενται υπό την κυριαρχία της. Σε αυτή την πόλη η απαίτηση για σεβασμό στον άνθρωπο και η ευτυχία των παιδιών αποτυπώνονται με τα πιο γλαφυρά χρώματα, με τη συμβολικά μεγάλη καρδιά του παιδιού να αποτελεί πρόκληση προς τους ενήλικες υπενθυμίζοντάς τους την ανάγκη επανεξέτασης πολλών πραγμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!