Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: «Θέμα χρόνου» η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη
[Ζούγκλα]: «Θέμα χρόνου» η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη

[Ζούγκλα]: «Θέμα χρόνου» η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη

H κατάσταση της οικονομίας τη Ιταλίας είναι τόσο κακή, ώστε η έξοδός της από την Ευρωζώνη μοιάζει με θέμα χρόνου, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο της Γερμανίας, Χανς-Βέρνερ Ζιν. Η κρίση της οικονομίας της οφείλεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί να παράγει εξίσου ακριβά όσο και πριν την οικονομική κρίση.
«Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο» είπε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στη Welt. «Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική».
«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την ευρωζώνη είναι μόνο θέμα χρόνου. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο θα αντέξει η Ιταλία ακόμα στο ευρώ» υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (Ifo) του Μονάχου στη γερμανική εφημερίδα.
H ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ό,τι πριν την κρίση και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πτωχεύσεις. Η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 40%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!