Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: «Θα ζητήσουμε από την Ε.Ε. τη δυνατότητα ενίσχυσης επιχειρήσεων σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση»
[Ζούγκλα]: «Θα ζητήσουμε από την Ε.Ε. τη δυνατότητα ενίσχυσης επιχειρήσεων σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση»

[Ζούγκλα]: «Θα ζητήσουμε από την Ε.Ε. τη δυνατότητα ενίσχυσης επιχειρήσεων σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση»

Την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα ενίσχυσης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, πρόκειται να ζητήσει η Ελλάδα από την γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε..
Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, στο επενδυτικό συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα: «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις. Κερδίζουμε στον διεθνή ανταγωνισμό με πρακτικές λύσεις». Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπριανίδης, το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια εντοπισμού των νομών με τα μεγαλύτερα προβλήματα μέσα στην κρίση – νομών με έντονη αποβιομηχάνιση, με πολύ υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας ή πολύ χαμηλή φορολογητέα ύλη – και μία τέτοια διευθέτιση “θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις αλλά και συνολικά την ελληνική οικονομία. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, αλλά στόχος είναι να ξεκινήσει πρώτα πιλοτικά σε μία περιοχή” ανέφερε ο γενικός γραμματέας.
Εγκρίσεις αναπτυξιακού νόμου
Για τις εγκρίσεις του αναπτυξιακού νόμου ο κ. Λαμπριανίδης ανέφερε ότι για τη «γενική επιχειρηματικότητα», ο οριστικός πίνακας αποτελεσμάτων για τα μεγάλα έργα έχει δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομίας από τις 20 Μαρτίου, αλλά για τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ, η ευθύνη είναι των Περιφερειών και οι ανακοινώσεις ενδέχεται να καθυστερούν. Για τον μηχανολογικό εξοπλισμό έχουν αρχίσει και γίνονται οι ανακοινώσεις από την κεντρική διοίκηση, και για τις νέες ανεξάρτητες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ανακοινώσεις θα αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, Ο οριστικός πίνακας υπαγωγής της γενικής επιχειρηματικότητας, θα αρχίσει να ανακοινώνεται από 7 Μαΐου 2018 και του μηχανολογικού εξοπλισμού από 15 Μαΐου 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!