Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Τέρμα ο ΕΝΦΙΑ – Ζήτω ο φόρος μεγάλης περιουσίας
[Ζούγκλα]: Τέρμα ο ΕΝΦΙΑ – Ζήτω ο φόρος μεγάλης περιουσίας

[Ζούγκλα]: Τέρμα ο ΕΝΦΙΑ – Ζήτω ο φόρος μεγάλης περιουσίας

Σχέδιο κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασής του από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας καταρτίζει το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.
Σε δήλωσή της στο συνέδριο της Prodexpo η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε πως «στόχος μας είναι ο ΕΝΦΙΑ να αντικατασταθεί με έναν φόρο μεγάλης περιουσίας που θα είναι προοδευτικός».
Το σχέδιο πάντως «σκοντάφτει» στις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών που αναμένεται να γίνουν, καθώς το υπουργείο έχει εντοπίσει περιοχές όπου οι τιμές ζώνης είναι πιο μικρές από τις εμπορικές.
To YΠΟΙΚ εξηγεί πως η τιμή ζώνης είναι η ανά τετραγωνικό φορολογική αξία για νεόδμητη κατοικία πρώτου ορόφου. Συνεπώς, σε παλιά κτίσματα η αντικειμενική αξία ανά τετραγωνικό είναι σημαντικά χαμηλότερη από την τιμή ζώνης.
Προς το παρόν πάντως η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται στα «χαρτιά» και προσκρούει επίσης στις προθέσεις των δανειστών οι οποίοι έχουν δηλώσει πως δεν αποδέχονται την κατάργηση του εν λόγω φόρου.
Ειδική επιτροπή που συστάθηκε προκειμένου να επικαιροποιήσει τις αντικειμενικές αξίες και να τις ευθυγραμμίσει με τις εμπορικές, έχει ήδη κρίνει πως θα γίνουν αυξήσεις (ως προς τις αντικειμενικές).
Στο πλαίσιο αυτό, ακόμα και στις περιοχές που αναμένονται μειώσεις, αυτές θα είναι μικρές, έτσι ώστε να μη μειωθούν αισθητά τα έσοδα από τους φόρους που συνδέονται με τις αντικειμενικές αξίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!