Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: «To τελευταίο σημείωμα», του Παντελή Βούλγαρη, στους κινηματογράφους
[Ζούγκλα]: «To τελευταίο σημείωμα», του Παντελή Βούλγαρη, στους κινηματογράφους

[Ζούγκλα]: «To τελευταίο σημείωμα», του Παντελή Βούλγαρη, στους κινηματογράφους

Βγαίνει σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στις αίθουσες, σε όλη την Ελλάδα, «Το τελευταίο σημείωμα», η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, αναβιώνοντας την ιστορία των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στην Καισσαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944. Μία ταινία, που αναβλύζει έναν πατριωτισμό συνδεδεμένο με την πίστη στο μεγάλο ιδανικό της αλλαγής του κόσμου.
Οι 200 της Καισαριανής εκτελέστηκαν σε αντίποινα της επίθεσης ανταρτών, όπου σκοτώθηκε ο στρατηγός Κρεχ και τρεις Γερμανοί. Τα αντίποινα ήταν 50 Έλληνες για κάθε νεκρό Γερμανό.
Ήταν η μαζικότερη εκτέλεση και οι εκτελεσμένοι ήταν στην πλειοψηφία τους μέλη του ΚΚΕ, πρώην κρατούμενοι στην Ακροναυπλία, τους οποίους είχε παραδώσει το καθεστώς του Μεταξά στις δυνάμεις κατοχής.
«Το τελευταίο σημείωμα» παρακολουθεί χωρίς μελοδραματισμούς και παράλληλα με ένταση τις σχέσεις των φυλακισμένων στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, περιτριγυρισμένων από την οσμή του θανάτου. Μέσα από εξαιρετικά πλάνα, σενάριο (Ιωάννα Καρυστιάνη), ερμηνείες και ένα συναρπαστικό ηχητικό τοπίο (μουσική The Boy).
Η ουμανιστική ματιά του Παντελή Βούλγαρη αναδεικνύει την προσωπικότητα του Ακροναυπλιώτη κομμουνιστή, συνδικαλιστή και πολύγλωσσου Ναπολέοντα Σουκατζίδη (Ανδρέας Κωνσταντίνου) στον επίπονο ρόλο του κρατούμενου που μεταφράζει στα γερμανικά, μέσα στο στρατόπεδο, για τον διοικητή Καρλ Φίσερ (Αντρέ Χένικε).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!