Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ταγιάνι: Η Ε.Ε. πρέπει να είναι πιο τολμηρή στην πολιτική άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων
[Ζούγκλα]: Ταγιάνι: Η Ε.Ε. πρέπει να είναι πιο τολμηρή στην πολιτική άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων

[Ζούγκλα]: Ταγιάνι: Η Ε.Ε. πρέπει να είναι πιο τολμηρή στην πολιτική άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων

Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη και είναι η κόκκινη γραμμή την οποία κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να περάσει, επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη Συρία.
Ο κ. Ταγιάνι τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να είναι ενωμένη, να δράσει πιο αποφασιστικά και να επιδιώξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο, ενισχύοντας τον διάλογο και τη διπλωματία με την πλήρη συμμετοχή του ΟΗΕ. Σημείωσε μάλιστα πως η Ευρώπη πρέπει να διαδραματίσει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί η Μεσόγειος είναι μια περιοχή όπου η Ευρώπη έχει πολλά να πει.
Καταληκτικά, έστειλε το μήνυμα ότι η σοβαρότητα της κατάστασης χρειάζεται μια συνολική, κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική στην Ευρώπη. «Η Ε.Ε. πρέπει να είναι πιο τολμηρή στην πολιτική άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην παροχή λύσεων που ανακουφίζουν τα δεινά των ανθρώπων της Συρίας» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο οποίο παραθέτει και το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό απόσπασμα από τη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια.
Στην κατάσταση στη Συρία αναμένεται να αναφερθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα αναπτύξει τις ιδέες του για το μελλον της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!