Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: ΣΒΑΠ: Εισπρακτική και αντιαναπτυξιακή λογική χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις στην οικονομία
[Ζούγκλα]: ΣΒΑΠ: Εισπρακτική και αντιαναπτυξιακή λογική χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις στην οικονομία

[Ζούγκλα]: ΣΒΑΠ: Εισπρακτική και αντιαναπτυξιακή λογική χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις στην οικονομία

«Η επόμενη ημέρα ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων να κοιτάει προς τη βιομηχανία και τις ιδιωτικές επενδύσεις» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, σε ενημερωτική συζήτηση με το Δ.Σ. του Συνδέσμου εν όψει της άφιξης των κλιμακίων των θεσμών για συνέχιση των αξιολογήσεων αλλά και στον απόηχο των αναφορών της κυβέρνησης για τη λήξη του μνημονίου.
Η βιομηχανία, πρόσθεσε ο κ. Μαθιός, είναι και πάλι σε θέση να αναλάβει το βάρος των ευθυνών της στην οικονομία για την ανάκαμψη, έξω από τα στενά πλαίσια και τις υποχρεώσεις των μνημονίων, εάν αφεθεί να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον αναπτυξιακής λογικής.
Σήμερα, δυστυχώς, συμπλήρωσε ο κ. Μαθιός, το οικονομικό περιβάλλον επηρεάζεται σοβαρά από επιλογές και παρεμβάσεις με χαρακτηριστική εισπρακτική και αντιαναπτυξιακή λογική.
Τα κριτήρια στο φορολογικό, οι αντιφάσεις στο περιβαλλοντικό και το χωροταξικό, τα κενά στο πολεοδομικό μέχρι και το κυκλοφοριακό, εντός της Αττικής, μαζί με σοβαρά αντικίνητρα στο σύστημα αδειοδοτήσεων δεν επιτρέπουν να αποδώσει το επενδυτικό κύμα που επιβάλλεται να εκδηλωθεί με πρωταγωνιστική συμμετοχή της βιομηχανίας, σε όλα τα επίπεδα, υπογράμμισε κλείνοντας τις επισημάνσεις του ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!