Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Success story υπό προϋποθέσεις στην Ελλάδα
[Ζούγκλα]: Success story υπό προϋποθέσεις στην Ελλάδα

[Ζούγκλα]: Success story υπό προϋποθέσεις στην Ελλάδα

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις απέστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Όπως είπε, η χώρα μας είναι μια ειδική περίπτωση, ενώ τόνισε πως η ελληνική διάσωση μπορεί εν τέλει να εξελιχθεί σε success story, μόνον εάν τηρηθεί το συμπεφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Σε σημερινό εκτενές του άρθρο στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκτιμά ότι η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί, χαρακτηρίζει εν γένει ορθή τη στρατηγική διάσωσης που εφαρμόστηκε, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι και η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.
Προτείνει, δε, συγκεκριμένα μέτρα θωράκισης της νομισματικής ένωσης, όπως τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού, τη δημιουργία ενός κοινού πρόσθετου ταμείου ανεργίας, αλλά και ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.
Συγκεκριμένα, έχοντας προηγουμένως αντιπαραβάλει τα παραδείγματα Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κύπρου, όπου τα προγράμματα προσαρμογής «ολοκληρώθηκαν με επιτυχία», ο Ρέγκλινγκ επισημαίνει ότι η Ελλάδα «είναι μια ειδική περίπτωση». «Πουθενά αλλού οι δυσκολίες δεν ήταν τόσο μεγάλες και η εθνική (δημόσια) διοίκηση τόσο αδύναμη. Γι’ αυτό και οι προσπάθειες σταθεροποίησης δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, έπειτα από επτά χρόνια μνημόνιο» υποστηρίζει ο επικεφαλής του ESM, εκτιμώντας ωστόσο την ίδια ώρα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί το σύνολο των 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!