Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Στον “αέρα” η Airtickets
[Ζούγκλα]: Στον “αέρα” η Airtickets

[Ζούγκλα]: Στον “αέρα” η Airtickets

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν εν μέσω θέρους στους ταξιδιώτες η δυσλειτουργία του δημοφιλούς site κρατήσεων και αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων.
Τον τελευταίο μήνα το Airtickets έχει σταματήσει να πουλά αεροπορικά εισιτήρια και προσέφερε μόνον την δυνατότητα εξεύρεσης καλύτερων τιμών, παράλληλα και το travelplanet24 έχει σταματήσει, τα τελευταία 24ώρα να προσφέρει την σχετική επιλογή.
Είναι γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία (Online Travel Agents-ΟΤΑ) Airtickets και Travelplanet24 τα οποία ανήκουν στον όμιλο Tripsta που εμφανίζεται να οφείλουν 75 εκατ. ευρώ περίπου στην IATA, ενώ όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς το 80-85% των πωλήσεων έγιναν στο εξωτερικό.
Από την πλευρά της η εταιρεία επιβεβαιώνει την αναστολή δραστηριοτήτων και επιρρίπτει την ευθύνη σε συνεργάτες του εξωτερικού, που «δεν στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια εξυγίανσης».

Συμπληρωματικά έγινε γνωστό οι εργαζόμενοι της εταιρείας 180 στο σύνολο τους, έχουν ήδη ενημερωθεί για τον τερματισμό των συμβάσεων εργασίας τους και για την καταβολή από την εταιρεία των νόμιμων αποζημιώσεων.

Παράγοντες της αγοράς διευκρινίζουν ότι όσοι εξυπηρετήθηκαν από τις εν λόγω εταιρείες (έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων κ.λ.π.) δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα,από την ώρα που εκδόθηκαν εισιτήρια χρεώθηκαν πιστωτικές κάρτες κ.λ.π. καθώς οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν ως tour operators (διοργάνωση ταξιδιών) ώστε να «κρεμάσουν» ταξιδιώτες, αλλά σαν πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών.

Τέλος η εξέλιξη αυτή εντείνει τις ανησυχίες της υπόλοιπης ελληνικής αγοράτων ΟΤΑ καθώς εκτιμούν ότι η ΙΑΤΑ θα σκληρύνει περαιτέρω τους όρους της για τις ΟΤΑ με έδρα την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο «κανόνι» μετά από αυτό της airfasttickets τον Ιούνιο του 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!