Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Στόχος οι 250.000 Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2020
[Ζούγκλα]: Στόχος οι 250.000 Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

[Ζούγκλα]: Στόχος οι 250.000 Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Αγαπούν την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι αυτοί που την επισκέπτονται. Από τους 10 εκατομμύρια Κινέζους που ταξίδεψαν στην Ευρώπη το 2016, στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατέφθασαν μόνο 50.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του «Ελ. Βενιζέλος».
«Αριθμός μικρός, παρά τη μεγάλη δημοφιλία που απολαμβάνει η Ελλάδα στην Κίνα» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σύμβουλος του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ΟΗΕ (UNWTO) Γιώργος Δρακόπουλος.
Κι όμως, σύμφωνα με τον κ. Δρακόπουλο, ο αριθμός αυτός μπορεί, μία τριετία μετά, να ξεπεράσει τις 250.000.
«Ως κύρια αιτία για τη χαμηλή αυτή επίδοση αναφέρεται συνήθως η έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Κίνας – Ελλάδας. Όμως, καμία αεροπορική εταιρεία δεν πρόκειται να βάλει πτήση, εάν δεν αισθανθεί και βεβαιωθεί ότι υπάρχει ικανή ζήτηση από κάποια πόλη της Κίνας προς την Ελλάδα. Η ζήτηση αυτή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί από μόνη της και θα προκύψει μόνο μέσα από συντονισμένες ενέργειες της ελληνικής πλευράς. Με άλλα λόγια, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μάρκετινγκ διάρκειας όχι μικρότερης των τριών ετών» σημειώνει.
Ο κ. Δρακόπουλος επισημαίνει ότι το άνοιγμα σε νέες αγορές είναι πολύ σημαντικό και ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από συγκεκριμένες αγορές για να μπορεί να απορροφά τις επιπτώσεις εξωγενών παραγόντων στη διεθνή τουριστική ζήτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!