Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Στις… καθυστερήσεις η έξοδος στις αγορές
[Ζούγκλα]: Στις… καθυστερήσεις η έξοδος στις αγορές

[Ζούγκλα]: Στις… καθυστερήσεις η έξοδος στις αγορές

Αυτή ή την επόμενη εβδομάδα αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, η έκδοση του πενταετούς ομολόγου που θα βάλει τέλος στον πενταετή «αποκλεισμό» της χώρας μας από τις αγορές.
Η κυβέρνηση φαίνεται να σχεδιάζει με μεγάλη προσοχή την κίνηση αυτή, αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά της και να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής στις αγορές. Όπως όλα δείχνουν, όμως, η επιστροφή στις αγορές είναι απλώς θέμα χρόνου, με πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι το ομόλογο θα εκδοθεί μέχρι τις αρχές του Αυγούστου.
Το Capital.gr, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, αναφέρει ότι ο κεντρικός σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου παραμένει η έξοδος στις αγορές χρήματος μέχρι τις αρχές του Αυγούστου. Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ισχύος για το εν λόγω ζήτημα και η ακριβής ημερομηνία δεν φαίνεται να έχει καθοριστεί ακόμα, παρά την έντονη φημολογία που διακινήθηκε για έκδοση πενταετούς ομολόγου τη Δευτέρα.
Όπως αναφέρει το Capital.gr, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι η έξοδος στις αγορές να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά δηλαδή και την ανακοίνωση της έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
«Μπαράζ» συσκέψεων και τηλεφωνημάτων
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υπήρξε έντονη κινητικότητα στο Μαξίμου με αλλεπάλληλες συσκέψεις και τηλεφωνήματα μεταξύ του πρωθυπουργού, του οικονομικού επιτελείου και των τεχνικών συμβούλων για τα θέματα διαχείρισης του ελληνικού χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!