Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Στην Ιρλανδία ο πάπας Φραγκίσκος το 2018
[Ζούγκλα]: Στην Ιρλανδία ο πάπας Φραγκίσκος το 2018

[Ζούγκλα]: Στην Ιρλανδία ο πάπας Φραγκίσκος το 2018

Ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιρλανδία, την πρώτη επίσκεψη ποντίφικα στη χώρα σε διάστημα 40 χρόνων, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Έντα Κένι, εν μέσω ενδείξεων ότι θα γίνει επίσης ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο γεννημένος στην Αργεντινή ποντίφικας επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί την Ιρλανδία το 2018, σε συνάντηση που είχε στο Βατικανό με τον Ιρλανδό ηγέτη.
Ο εκλιπών πάπας Ιωάννης Παύλος είχε επισκεφθεί το νησί το 1979 αλλά δεν μπορούσε να πάει στον βορρά λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στους προτεστάντες που θέλουν η επαρχία να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους καθολικούς που θέλουν να ενωθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Μια εύθραυστη συμφωνία κατανομής της εξουσίας μεταξύ των δύο πλευρών το 1998 έθεσε τέρμα σε 30 χρόνια βίας που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 3.600 ανθρώπους. Παρότι ορισμένοι μαχητές συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, η ασφάλεια θα είναι τώρα ένα πολύ μικρότερο πρόβλημα από ό,τι προτού επιτευχθεί η ειρηνευτική συμφωνία.
“Συζητήσαμε τι μπορεί να κάνει… και προφανώς αν αυτό σημαίνει ότι θα ταξιδέψει επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία, τότε θα βοηθήσουμε στη συνεργασία για να γίνουν οποιεσδήποτε διευθετήσεις”, δήλωσε ο Κέρι μετά τη συνάντησή του με τον πάπα.
Στη Βόρεια Ιρλανδία, ο αναπληρωτής πρώτος υπουργός Μάρτιν ΜακΓκίνες δήλωσε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο UTV: “Νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στην Ιρλανδία και να μην έρθει στον βορρά”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!