Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Στη μαύρη λίστα 10 Υπουργεία
[Ζούγκλα]: Στη μαύρη λίστα 10 Υπουργεία

[Ζούγκλα]: Στη μαύρη λίστα 10 Υπουργεία

Επτά υπουργοί καταγράφονται ως «σπάταλοι» από το Υπουργείο Οικονομικών, αφού ξεπέρασαν και μάλιστα κατά 10% τον στόχο για συγκράτηση δαπανών, ώστε να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.
Με βάση τον νόμο, θα πρέπει στα συγκεκριμένα υπουργεία να ληφθούν μέτρα συγκράτησης των δαπανών, τα οποία θα έχουν άμεση συνέπεια στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα θα γίνουν εμφανή μέχρι το τέλος καλοκαιριού.
Υπάρχουν, όμως, και επτά υπουργεία/φορείς που ξεπέρασαν κατά 10% τον στόχο που είχε τεθεί. Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, οι αποκλίσεις σχετίζονται με δαπάνες για το προσφυγικό, για το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, για επενδυτικά έργα, για επίδομα αλλοδαπής αλλά και λόγω της ανάληψης χρέους από 1-1-2017 δανείων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το Ελληνικό Δημόσιο.
Συνολικά, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2017 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 678 εκατ. ευρώ ή 6,1% έναντι του στόχου (11.130 εκατ.).
Το ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή του καταγράφει τους φορείς που «αποκλίνουν» και τις αιτίες που προκάλεσαν την αύξηση δαπανών πάνω από το 10% το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Αναλυτικά, οι υπερβάσεις άνω του 10% του στόχου εκτέλεσης δαπανών, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων, είναι οι παρακάτω:
* Φορέας Μακεδονίας – Θράκης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης): Η αύξηση των δαπανών σε σχέση με τον στόχο κατά 0,2 εκατ. ευρώ ή 12,2% οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πραγματοποίηση επιπλέον δαπανών για την εκτέλεση του Π.Δ.Ε. σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!