Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Στη φάκα της εφορίας οι πρώτες κατοικίες AirBnB
[Ζούγκλα]: Στη φάκα της εφορίας οι πρώτες κατοικίες AirBnB

[Ζούγκλα]: Στη φάκα της εφορίας οι πρώτες κατοικίες AirBnB

Αντιμέτωποι με πρόστιμα είναι ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν τα σπίτια μέσω της πλατφόρμας AirBnB και οι οποίοι «συνελήφθησαν» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αδήλωτα εισοδήματα.
Οι πρώτοι παραβάτες που πιάστηκαν στα «δίχτυα» της Αρχής έπειτα από πιλοτικούς ελέγχους που διεξήγαγε είναι σε σύνολο 55.
Οι έλεγχοι
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιφορτίστηκαν με τον ρόλο του πελάτη. Περιηγήθηκαν στην πλατφόρμα και «τσέκαραν» ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε τουριστικές περιοχές, κυρίως σε νησιά.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, προέβησαν και σε κρατήσεις, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω στοιχεία για τα ακίνητα (διευθύνσεις κ.λπ.) και τους ιδιοκτήτες.
Στους πρώτους ελέγχους που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω 55 ιδιοκτήτες δεν είχαν δηλώσει τα συγκεκριμένα εισοδήματα από τη μίσθωση ακινήτων στην εφορία.
Μετά τις διασταυρώσεις οι ελεγκτές συνομίλησαν τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες και τους ενημέρωσαν ότι είναι «υποψήφιοι» στόχοι ελέγχων που αφορούν στη μίσθωση των ακινήτων.
Ως αποτέλεσμα, οι 39 εκ των συνολικά 55 παραβατών προχώρησαν στην υποβολή 103 αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, δηλώνοντας πρόσθετο εισόδημα από ακίνητα ύψους περίπου 921.163 ευρώ.
Από τις δηλώσεις αυτές προέκυψε επιπρόσθετος φόρος που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.
Τι προβλέπεται από τη νομοθεσία
Ο νόμος που σχετίζεται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων προβλέπει επιβολή φόρου με βάση 15% έως 45% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, πλέον της εισφοράς αλληλεγγύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!