Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: ΣτΕ: Συνταγματικός ο συμβιβασμός του Δημοσίου με τη Siemens
[Ζούγκλα]: ΣτΕ: Συνταγματικός ο συμβιβασμός του Δημοσίου με τη Siemens

[Ζούγκλα]: ΣτΕ: Συνταγματικός ο συμβιβασμός του Δημοσίου με τη Siemens

Οριστική «ταφόπλακα» σε πιθανές διεκδικήσεις της χώρας μας έναντι της Siemens θέτει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρέχοντας ουσιαστικά «σφραγίδα» νομιμότητας στη συμφωνία συμβιβασμού που είχε υπογραφεί, το 2012 από την τότε κυβέρνηση.
Παρά την αντίθετη απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ αλλά και την εισήγηση «κόλαφο» για τον επίμαχο συμβιβασμό του συμβούλου Επικρατείας Κωνσταντίνου Κουσούλη με τον οποίο συμφώνησαν μάλιστα ακόμη δύο μέλη της Ολομέλειας, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, έκριναν απαράδεκτες τις προσφυγές που ζητούν την ακύρωση της εν λόγω συμφωνία.
Με ένα σκεπτικό που επικαλείται τυπικούς και μόνο λόγους, ότι δηλ δεν πρόκειται για ένα φορολογικό θέμα με τη στενή έννοια του όρου, η Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά πλειοψηφία, απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει 4 φορολογούμενοι και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την ονομασία «Έλληνες Φορολογούμενοι» θεωρώντας ότι δεν είχαν έννομο συμφέρον καθώς δεν αρκεί η επίκληση της ιδιότητας του φορολογουμένου για τις προσφυγές.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας άφησαν ανοιχτό μόνο το δρόμο των ποινικών αξιώσεων από τη Siemens για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Καταπέλτης πάντως ήταν η εισήγηση του κ. Κουσούλη ο οποίος μειοψήφησε με τις άλλους δύο συμβούλους Επικρατείας, Αναστασία Παπαδημητρίου και Όλγα Παπαδοπούλου για τον εγκληματικό ρόλο της Siemens αλλά και τη συγκάλυψη που επιχειρήθηκε με τη συμφωνία συμβιβασμού η οποία φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οι τρεις μειοψηφούντες σύμβουλοι Επικρατείας χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, τόνισαν πως στο εσωτερικό της Siemens είχε δημιουργηθεί εγκληματική οργάνωση χωρίς ποτέ να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της,.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!