Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Γ. Σούρλας: Ευνοϊκές οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τους λαθρέμπορους καύσιμων
[Ζούγκλα]: Γ. Σούρλας: Ευνοϊκές οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τους λαθρέμπορους καύσιμων

[Ζούγκλα]: Γ. Σούρλας: Ευνοϊκές οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τους λαθρέμπορους καύσιμων

Μετά την ψήφιση διάταξης που ευνοεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο Γ. Σούρλας, δήλωσε: «Η κυβέρνηση αντί να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης με την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών, το ευνοεί με κατάργηση διατάξεων και την καθυστέρηση ή πλημμελή εφαρμογή άλλων.
Ψηφίζει διατάξεις, που καταργούν την ηλεκτρονική εγκατάσταση συστημάτων GPS στα μέσα μεταφοράς (βυτιοφόρα, δεξαμενόπλοια, σλέπια), απαραίτητα για τον έλεγχο της διακίνησης των καυσίμων. Πρόκειται για μια ρύθμιση που ευνοεί το λαθρεμπόριο και που καθιστά ανέφικτη πλέον την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών.
Με τη διατύπωση «δύναται να εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα» στη διάταξη που ψηφίστηκε καταργείται ουσιαστικά η υποχρέωση εγκατάστασης GPS, για την οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, από το βήμα της Βουλής (2.8.2016) επαίρονταν ότι θέτουν σε εφαρμογή μέτρα πάταξης του λαθρεμπορίου, όπως εγκατάσταση GPS. Τότε μάλιστα η Υφυπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το δημόσιο χάνει 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τα 400 εκατομμύρια των περικοπών των συντάξεων που ζήτησαν οι δανειστές.
Καθυστερούν την εφαρμογή διατάξεων, για τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο διακίνησης των καυσίμων ή εφαρμόζονται ασυντόνιστα και πλημμελώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!