Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ζούγκλα]: «Σούπερκραχ, το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία» στο Σύγχρονο Θέατρο
[Ζούγκλα]: «Σούπερκραχ, το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία» στο Σύγχρονο Θέατρο

[Ζούγκλα]: «Σούπερκραχ, το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία» στο Σύγχρονο Θέατρο

Οκτώ ηθοποιοί ζωντανεύουν στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου το πολυδιαβασμένο graphic novel του Darryl Cunningham «Σούπερκραχ, το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία», σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Καστρινού και Γιάννη Μιχαλόπουλου.
Δέκα σχεδόν χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και ενώ όλοι βιώνουμε ακόμη την επίδρασή της, η Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος κάνει μια παράσταση για όσα συμβαίνουν στην Οικονομία και στην καθημερινότητά μας, με χιούμορ, φαντασία και διεισδυτική ματιά. Και όλα αυτά με κύριο όχημα το σωματικό δημιουργικό θέατρο.
Στο πρώτο μέρος του έργου, βλέπουμε τη ζωή της Άυν Ραντ – από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη – της οποίας η φιλοσοφία και η συγγραφική δράση διαμόρφωσε το θεωρητικό πλαίσιο του καπιταλισμού. Συγκέντρωσε γύρω της έναν κύκλο οπαδών που με τη σειρά τους έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην οικονομική κρίση.
Στο δεύτερο μέρος του έργου, οι ηθοποιοί της παράστασης δίνουν με παραστατικό τρόπο μέσω του σωματικού θεάτρου, παίζοντας με το φως και τη σκιά, απλά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας. Δυσνόητοι όροι και διεθνή οικονομικά κόλπα γίνονται εύκολα κατανοητά μέσα από τη σκηνική δράση.
Και ερχόμαστε στο σήμερα. Στο τώρα. Στο τρίτο μέρος του έργου, μέσω ενός ιδιόμορφου show αυτοσυνειδητοποίησης, οι θεατές θα μείνουν με ένα μετέωρο χαμόγελο. Ποιος έχει δίκιο ή άδικο δεν έχει σημασία. Τελικά, μπορούμε να μετατρέψουμε τη φιλοσοφία μας σε στάση ζωής; Ποια είναι η ψυχολογική βάση των πολιτικών μας επιλογών; Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουμε κατεύθυνση ακόμα κι αν αναγνωρίζουμε πως τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν λειτουργούν αποτελεσματικά;
Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά, τραγούδια από τα «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας» σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!