Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Σουλτς: «Δεν γονατίζω μπροστά στον Ερντογάν»
[Ζούγκλα]: Σουλτς: «Δεν γονατίζω μπροστά στον Ερντογάν»

[Ζούγκλα]: Σουλτς: «Δεν γονατίζω μπροστά στον Ερντογάν»

Μιλώντας στην αρχισυντάκτρια της Deutsche Welle Ίνες Πολ και στον δημοσιογράφο Ταφάρ Αμπντούλ Καρίμ, ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία παρουσιάζει τις θέσεις του για την προσφυγική κρίση και προειδοποιεί ότι ούτε η Γερμανία είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει, αλλά ούτε και «οι Έλληνες, οι Κύπριοι ή οι Ιταλοί μπορούν μόνοι τους να την επιλύσουν».
Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπενθυμίζει τη σημασία της κοινοτικής αλληλεγγύης και επικρίνει την Ουγγαρία, η οποία όχι μόνο δεν συνεργάζεται για την ανακατανομή των προσφύγων με βάση τα συμπεφωνημένα, αλλά και αρνείται να συμμορφωθεί με πρόσφατη, σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Επιπλέον δε, ο Μάρτιν Σουλτς αφήνει να αννοηθεί ότι η παρακωλυτική στάση τις Ουγγαρίας και άλλων ανατολικοευρωπαϊκών χωρών θα έχει συνέπειες στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τον μελλοντικό προϋπολογισμό της ΕΕ και στα ευρωπαϊκά κονδύλια που λαμβάνουν σήμερα οι χώρες αυτές.
«Αυτή τη στιγμή η Ουγγαρία αμφισβητεί εκ θεμελίων την Ε.Ε.» δηλώνει ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών. «Είμαστε μία κοινότητα δικαίου και οι Ούγγροι λένε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν την νομολογία ανωτάτων δικαστικών λειτουργών για το ισχύον ευρωπαϊκό δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!