Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου προς την Τουρκία
[Ζούγκλα]: Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου προς την Τουρκία

[Ζούγκλα]: Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου προς την Τουρκία

Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν οριοθετεί μόνο τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε. γι’ αυτό και οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι προκλήσεις εναντίον της Ε.Ε., τόνισε με νόημα από τα Χανιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος κατά το επίσημο γεύμα που του παρέθεσαν στη Λέσχη Αξιωματικών, ο Δήμος Χανίων, η Αντιπεριφέρεια Χανιών και το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, με αφορμή τον εορτασμό των 103 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, έκανε εκτενή αναφορά στην αδιαμφισβήτητη ισχύ που έχει η Συνθήκη της Λωζάνης και στο γεγονός ότι οι αμφισβητήσεις και οι προκλήσεις στις οποίες έχει επιδοθεί η Τουρκία βάλλουν κατά του διεθνούς δικαίου και δεν πρέπει να αποδίδονται σε τακτικές εσωτερικής κατανάλωσης της γείτονος χώρας, αλλά να απαντώνται από την Ελλάδα άμεσα.
«Ο Ελ. Βενιζέλος προσέφερε πολλά στον τόπο και ένα από αυτά ήταν η συνθήκη της Λωζάνης η οποία οφείλεται στην ιδιοφυία του Ελ.Βενιζέλου. Η Συνθήκη της Λωζάνης έκτοτε και στο διηνεκές θα αποτελεί τη συνθήκη με βάση την οποία καθορίζονται τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Βέβαια με την πάροδο του χρόνου, τα σύνορα αυτά έγιναν σύνορα της Ε.Ε. Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό προκλήσεις από τη γείτονο Τουρκία. Δεν έχει σημασία πού οφείλονται αυτές οι προκλήσεις, σημασία έχει ότι υπάρχουν και σημασία έχει ότι εμείς δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ούτε να τις αποδίδουμε σε εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας ούτε σε τάση λαϊκισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!