Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Συρία: Η συριακή αντιπολίτευση δέχεται πιέσεις για να πάψει να ζητεί την αποχώρηση του προέδρου Άσαντ
[Ζούγκλα]: Συρία: Η συριακή αντιπολίτευση δέχεται πιέσεις για να πάψει να ζητεί την αποχώρηση του προέδρου Άσαντ

[Ζούγκλα]: Συρία: Η συριακή αντιπολίτευση δέχεται πιέσεις για να πάψει να ζητεί την αποχώρηση του προέδρου Άσαντ

Η συριακή αντιπολίτευση που συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, δέχεται έντονες πιέσεις από τους υποστηρικτές της ώστε να «παγώσει» το αίτημά της για αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, όμως η πρόταση αυτή είναι κάθε άλλο παρά ομόφωνα αποδεκτή.
Για πρώτη φορά η συριακή αντιπολίτευση έστειλε μία ενιαία αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.
Όμως αυτή η φαινομενική ενότητα κρύβει πίσω της βαθιές διαφωνίες για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά την τύχη του Άσαντ.
Από τις αρχές του 2016, οπότε ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη Συρία Στέφαν ντε Μιστούρα, η κατάσταση έχει αλλάξει εντελώς. Χάρη στη στρατιωτική και διπλωματική βοήθεια της Ρωσίας, η συριακή κυβέρνηση έχει σημειώσει πολλές νίκες εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών και εμφανίζεται σε θέση υπεροχής στη Γενεύη.
«Οι περισσότεροι διπλωμάτες επισκέφθηκαν την αποστολή (της αντιπολίτευσης) και της υπέβαλαν το ίδιο αίτημα: “πρέπει να είστε ρεαλιστές, αν επιθυμείτε να βρεθεί λύση στην κρίση”», δήλωσε στο AFP ένα μέλος της αντιπολίτευσης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!