Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Συντονισμός δράσεων για την καταπολέμηση της ρύπανσης στο Σαρωνικό Κόλπο
[Ζούγκλα]: Συντονισμός δράσεων για την καταπολέμηση της ρύπανσης στο Σαρωνικό Κόλπο

[Ζούγκλα]: Συντονισμός δράσεων για την καταπολέμηση της ρύπανσης στο Σαρωνικό Κόλπο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέων Ναυτιλίας κ. Διονύση – Χαράλαμπου Καλαματιανού, Λιμένων κ. Χρήστου Λαμπρίδη, καθώς και της ηγεσίας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Έγινε γνωστό ότι από χθες έως σήμερα το μεσημέρι είχαν αντληθεί 500 κυβικά βαρέως πετρελαίου από το φορτίο του ναυαγισμένου «Αγία Ζώνη 2». Αφού παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα της κατάστασης και με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των χερσαίων, αλλά και των θαλάσσιων μέσων απορρύπανσης, της καλύτερης εποπτείας της επιχείρησης από τις δυνάμεις του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, τη πλήρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και την έγκαιρη και ακριβή ενημέρωση του κοινού, αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Ορίστηκαν ανώτατοι αξιωματικοί του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, υπεύθυνοι σε κάθε γεωγραφικό τομέα που περιλαμβάνει τις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι, σε εικοσιτετράωρη βάση, συνοδευόμενοι από στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., θα επιτηρούν τις διαδικασίες απορρύπανσης που έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και θα κρίνουν επιτόπου τις εκάστοτε ανάγκες.
2. Συγκροτήθηκε Συντονιστικό Όργανο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και τη συμμετοχή του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχου Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη, του Διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένα, κ. Δημοσθένη Μπακόπουλου, του Β’ Υπαρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κ. Παναγιώτη Παρασκευά, του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά, Αρχιπλοίαρχου ΛΣ Κωνσταντίνου Λεοντάρα, του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου ΥΝΑΝΠ, Αντιπλοίαρχου ΛΣ Νίκου Λαγκαδιανού, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Αντιπλοίαρχου ΛΣ Στυλιανού Μαρκουλάκη και του Λιμενάρχη Σαρωνικού, Αντιπλοίαρχου ΛΣ Ευάγγελου Σκιαδά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!